Kokoskip met roerbakrijst

Kokoskip met roerbakrijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Roerbakrijst

    Gaar de rijst in licht gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste minuut de erwten toe. Giet af en laat afkoelen.

  2. Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in fijne blokjes. Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringen. Snipper het wit fijn.

  3. Kokoskip

    Meng de kurkuma en het lookpoeder met 2 el arachideolie en smeer de kipfilets ermee in.

  4. Schil de ui en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snij in fijne schijfjes. Snipper de koriander fijn.

  5. Verhit wat arachideolie in een sauspan. Bak de kipfilets goudbruin aan beide zijden en haal uit de pan.

  6. Bak de ui met de gember glazig in dezelfde pan. Blus met de kokosmelk. Roer de sweet chilisaus, honing en sojasaus erdoor. Breng aan de kook.

  7. Voeg de kipfilets toe en laat 15 min sudderen zonder deksel.

  8. Verhit wat arachideolie in een pan. Roerbak de wortel, rode en gele paprika en het wit van lente-ui gaar. Voeg de rijst toe en laat mee krokant bakken. Breng op smaak met ketjap en voeg de erwten toe.

  9. Schep wat rijst in elk bord. Bestrooi met geroosterde uitjes. Serveer met een stuk kip en wat kokossaus. Werk af met koriander, groen van lente-ui en verse chilipeper.