Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en teentjes look. Snipper de ui en 2 teentjes look fijn. Reinig de selder en snij in stukjes. Schil de knolselder en snij in gelijke stukken.
-
Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de look, de selder- en knolselderstukjes toe.
-
Giet de bouillon en het water erbij. Kook maximum 2 uur tot alle groenten mooi zacht zijn en de soep een crème-achtige textuur heeft.
-
Laat de soep een 10-tal minuten afkoelen. Mix de soep fijn in de blender of met de mixer.
-
Breng de soep opnieuw zachtjes aan de kook met deksel op de pot. Voeg de room toe. Kruid met peper en zout. Voeg een takje kervel toe.
-
Werk af met de groene kruidenolie: gooi 1 teentje look, platte peterselie en de rest van de kervel in de blender. Voeg 2 à 3 eetlepels olijfolie toe. Mix tot een homogene massa. Duw de olie door een neteldoek of een fijne zeef.
-
Giet de knolseldercrème in kommetjes en besprenkel met een paar druppels van de kruidenolie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven