Knolselder alla Milanese

Knolselder alla Milanese

Allergenen

Selder , Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de teentjes look. Snipper beide fijn.

  2. Rits de blaadjes oregano van de takjes en hak ze fijn. Fruit de ui- en looksnippers in olijfolie. Overgiet met de passata en voeg de oregano toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen op een laag vuur.

  3. Breng de saus op smaak met versgemalen peper, pilipili en zeezout. Scheur de helft van de basilicumblaadjes en strooi ze erover. Schep door de saus.

  4. Schil de knolselder en snij in fijne plakken van ongeveer 5 mm.

  5. Beboter een ovenschaal. Schik een laag knolselderplakjes op de bodem. Bestrooi met Parmezaanse kaas en enkele stukjes boter. Leg een volgende laag knolselder erop, bestrooi met Parmezaanse kaas en enkele stukjes boter. Maak zo laagjes tot de schaal vol is.

  6. Giet de warme tomatensaus erover. Schik de in plakjes gesneden mozzarella erop. Bestrooi met broodkruim en de rest van de Parmezaanse kaas. Verdeel de rest van de boter in stukjes erop.

  7. Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat, indien nodig, nog even kleuren onder de grill. Werk af met wat fijngesnipperde basilicum.