Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet een taartvorm in met boter en bebloem de vorm. Leg het kruimeldeeg op de bodem van de taartvorm en prik er gaatjes in met een vork. Beleg met bakpapier en leg er bakparels op. Bak 15 min blind in de voorverwarmde oven.

  3. Haal uit de oven, verwijder de bakparels en bakpapier en laat afkoelen.

  4. Banketbakkersroom

    Klop de eidooiers met de suiker en het puddingpoeder los. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit. Voeg de vanillesuiker en het vanillemerg bij de melk en breng aan de kook. Giet de kokende melk op de eidooiers en meng goed. Giet alles weer in de kookpot en breng al roerend aan de kook. Haal van het vuur en schep in een propere kom. Leg plasticfolie op de banketbakkersroom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. Knobbelkes (crumble)

    Snij de boter in blokjes en kneed de bloem, eidooier en suiker erdoor met je vingers tot een kruimelig deeg.

  6. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.

  7. Schep de afgekoelde pudding in de taartvorm op het kruimeldeeg. Verdeel de crumble erover en bak de taart 25 min.

  8. Haal uit de vorm en laat afkoelen. Werk af met bloemsuiker.