Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm wat water en laat de amandelen even opkoken. Giet het water weg en laat de amandelen schrikken onder koud water. Pel de amandelen en hak ze fijn.

  2. Doe de malse boter in de keukenrobot met de K-klopper, voeg de suiker toe en meng tot een homogene massa.

  3. Voeg de fijngehakte amandelen toe. Zeef de bloem en voeg toe. Giet als laatste het water erbij en laat verder zachtjes mengen.

  4. Doe het deeg in een spuitzak.

  5. Spuit toefjes deeg op een goed ingevette bakplaat of siliconenmatje. Laat voldoende ruimte en duw de hoopjes deeg gelijkmatig open met een vork tot je een mooie cirkel bekomt. Is het deeg wat plakkerig, maak je vork dan nat met water.

  6. Zet in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 8 à 9 minuten. Ze moeten donkerbruin gekleurd zijn.

  7. Haal de bakplaat uit de oven. Laat de koekjes 1 minuut rusten.

  8. Steek de koekjes los met behulp van een paletmes en draai deze voor hoorntjes rond een conische vorm. Opgepast de koekjes moeten nog warm zijn om mooi te kunnen plooien. Laat afkoelen op een rooster.

  9. Vul de hoorntjes met vanilleroomijs.