Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verwarm de melk.

  3. Bechamelsaus:
  4. Smelt boter in een sauspan en voeg de bloem toe. Blijf verwarmen en roer stevig tot een droog deeg dat naar koekjes ruikt. Voeg de warme melk in 3 keer toe en blijf roeren tot een dikke saus. Laat 1/4 geraspte gruyère erin smelten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Beboter 2 sneden brood en leg ze met de beboterde kant op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk beide sneden met bechamelsaus en leg de beenham en emmentaler erop. Leg er een snee brood op en bestrijk eerst met bechamelsaus, vervolgens beenham, emmentaler en dek af met de laatste sneden brood.

  6. Bestrijk de bovenkant royaal met bechamelsaus, bestrooi met geraspte kaas en zet 15 min in de oven.