Klassiek Franse gegratineerde uiensoep

Klassiek Franse gegratineerde uiensoep

Allergenen

Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij in ringen.

  2. Smelt de boter in een ruime pan en stoof de uienringen even aan. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren.

  3. Besprenkel met azijn en blus met witte wijn. Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuurtje verder pruttelen tot de uien gaar zijn.

  4. Snij het brood in plakjes en rooster aan beide zijden.

  5. Kruid de soep met versgemalen peper en zout.

  6. Giet de uiensoep in vuurvaste kommen, leg de plakjes brood erop en bestrooi ze met gemalen kaas.

  7. Plaats onder een hete grill en laat goudbruin kleuren.

  8. Salade

    Serveer onmiddellijk met een frisse, groene salade met wat mosterdvinaigrette.