Kippengehaktballen met savooipuree en speksaus
Celine & Mathias
spar eke
Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen, snij in stukken en laat koken.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de savooi. Snij de andere bladeren los en spoel. Laat de bladeren uitlekken, rol ze op en snij in grove repen.
-
Voeg na 10 min de savooikool toe en kook samen met de aardappelen beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
-
Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg het ei het paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
-
Breng water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en laat het water pruttelen.
-
Maak je handen nat en rol 12 gehaktballen van het vleesmengsel van ± 4 cm Ø.
-
Leg de gehaktballen in het kokende water en gaar in 5 min. Haal de pot van het vuur en laat het vlees er nog 10 min inliggen.
-
Saus
Snij de champignons in kwartjes. Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Smelt een klontje boter in een kookpot en bak de spekblokjes goudbruin krokant. Roer regelmatig. Doe de sjalotsnippers en champignons erbij en laat meestoven. Kruid met peper en zout.
-
Voeg, als de champignons wat gebakken zijn, de veenbessencompote en mosterd toe. Giet de kippenbouillon erbij en laat wat inkoken.
-
Meng 40 g malse boter met 30 g bloem, kneed tot ‘beurre manié’. Voeg een deel van dit boterbloemmengsel bij de saus om de saus te binden. Kruid de saus met peper en zout.
-
Pureer de aardappelen met de savooi. Voeg een klont boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt een klont boter in een braadpan en leg de voorgekookte gehaktballen erin. Kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.
-
Schik een flinke schep puree op een bord en leg er 2 gehaktballen op. Lepel de speksaus met champignons ernaast.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven