Kippenburger met sweet bacon en mangochutney

Kippenburger met sweet bacon en mangochutney

Allergenen

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mangochutney
  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Verwijder de steel en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Schil de mango en snij in stukjes.

  3. Verhit wat boter in een kleine kookpot. Bak de sjalot en chilipeper kort. Roer de mango erdoor. Bestrooi met de rietsuiker en giet de balsamicoazijn erbij. Laat 10 min onder deksel sudderen op zacht vuur.

  4. Meng de suiker met het paprikapoeder. Smeer het spek ermee in en laat 20 min marineren op kamertemperatuur.

  5. Verwarm de oven voor op 140°C.

  6. Vorm 4 burgers van het kippengehakt en bak goudbruin in wat boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Bak het spek en de kippenburgers 30 min in de voorverwarmde oven. Haal de kippenburgers uit de oven en laat het spek nog 10 min bakken op 180°C.

  8. Snipper de bieslook fijn. Meng door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper, zout en limoensap.

  9. Snij de tomaat en komkommer in schijfjes.

  10. Leg wat mangochutney op de onderste helft van een pistolet. Schik een kippenburger en wat spek erop. Werk af met tomaat, komkommer en ijsbergsla. Lepel de Griekse yoghurt erover. Dek af met de bovenste helft van de pistolet.