Kippenbrochette met nectarines, tomaten- en komkommersalade

Kippenbrochette met nectarines, tomaten- en komkommersalade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 333046716dc686f82e5f46e88d93a0944de365edf0d84da12866f3faec716500.jpg

    Snij de kipfilet in grote stukken. Doe in een mengkom.

  2. d75a716984380e1e85b7417f778b9a79a42b7bf7bdf0dda609b827822db97019.jpg

    Plet de peperbolletjes of korianderzaadjes.

  3. 1ddeeb80a65098394e29cd5dd5548f86c4ce3501e09d6720029a1e6b55c5d957.jpg

    Meng de kippenstukjes met de olijfolie en balsamicoazijn, kruid met peper en fleur de sel, voeg de geplette peperbolletjes of korianderzaad erbij. Dek de mengkom af en zet 1 u in de koelkast.

  4. eb13f6f2b9a8b2e165a3fffae2a48772cffb870445ed2d7c4ebbbc589d80cb1c.jpg

    Spoel de nectarines en snij in 8 stukken. Zet opzij.

  5. a6f605d7b50192a98a786df0f6a98108b9a00585c0c8e88d638cb7781650e225.jpg
    Salade:

    spoel de tomaten en verwijder het kroontje. Snij in schijfjes. Spoel de komkommer en snij in schijfjes. Pel de ui en snij eveneens in schijfjes. Werk net voor het opdienen af met wat olijfolie gemengd met azijn en citroensap. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 190°C.

  7. 6631538e22f57b7635732db562df86916279245edc4965e738ef7a4fc7395c04.jpg

    Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en maak 8 brochettes met afwisselend een stukje kip en nectarine. Leg in een ovenschaal.

  8. Bak ± 20 min in de voorverwarmde oven.

  9. e2255167d9b73f001de18a2fc427d4eb836041fc271b14da43e8f44b62aeb52d.jpg

    Serveer 2 brochettes met de salade.