Selder. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was de groenten en snij ze grof.
-
Pel de uien en snij ze in grove stukken. Snij de bol look ongepeld horizontaal door. Plet de peperkorrels met de zijkant van een groot keukenmes.
-
Doe de kip samen met de groenten, uien, look, verse en gedroogde kruiden in een ruime pan. Voeg water toe tot aan de rand; dat maakt het afschuimen straks makkelijker.
-
Breng aan de kook en schuim de bouillon regelmatig af.
-
Laat op een matig vuur verder sudderen tot de kip volledig gaar is.
-
Haal de kip uit de pan. Bekleed een puntzeef met een neteldoek en giet de bouillon met de groenten erdoor.
-
Duw met een pollepel zoveel mogelijk vocht uit de groenten.
-
Gooi de groenten en kruiden weg, hun smaak zit in de bouillon.
-
De bouillon smaakt een beetje zout door het natuurlijke zout uit het vlees. Breng indien gewenst verder op smaak met zout.
-
Deze bouillon is een perfecte basis voor de saus en het vlees gebruiken we voor het koninginnenhapje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven