Kipkebab met muntlabneh

Kipkebab met muntlabneh

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kipkebab

    Pel de look en pers fijn. Meng de look met de yoghurt en de droge kruiden. Kruid met zwarte peper en zout. Roer het kippenvlees erdoor. Laat min. 2 u (tot een nacht) marineren in de koelkast.

  2. Rijg het vlees op satéstokken en gril op een matige BBQ of in een grillpan 5 min aan elke kant.

  3. Muntlabneh

    Snipper de muntblaadjes en koriander grof. Mix de feta met de labneh, de groene kruiden, cashewnoten, 2 el water en olijfolie. Breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.

  4. Groenten

    Pel de rode ui en snipper in hele fijne ringen (met een mandoline). Verwijder de uiteindes van de boontjes. Breng licht gezouten water aan de kook.

  5. Blancheer de erwten 1 min en de boontjes 2 min. Giet af en spoel koud.

  6. Snipper de koriander- en muntblaadjes fijn.

  7. Warm de Turkse broodjes zoals vermeld op de verpakking.

  8. Smeer muntlabneh op elk Turks broodje. Beleg met de groene groenten en rode ui. Serveer met de kipkebab en werk af met de gesnipperde munt, koriander, takjes dille en granaatappelpitten.