Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm 300 ml water met het zout, suiker en laurier. Laat afkoelen.

  2. Voeg 2,7 l water toe en leg de kip erin. Laat 12 u rusten in de koelkast. Haal de kip uit de pekel en dep goed droog.

  3. Rub:

    meng de droge kruiden onder elkaar.

  4. Stop de peterselie en tijm in de opengesneden buik van de kip. Besprenkel de kip met olijfolie en masseer de volledige kip met de rub.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Was de krieltjes grondig, droog ze en leg ze in een ovenschotel. Zet een rooster op de ovenschotel en leg hier de kip op. Bak 1 u in de voorverwarmde oven.

  7. Schil de appelen. Smelt wat boter in een sauspan. Voeg de suiker en de appelen toe. Roer goed om. Blus met 2 el citroensap. Laat 20 min op een zacht vuur sudderen onder deksel.

  8. Serveer de kip met de krieltjes, appelmoes en veldsla met rode biet.