Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade: meng 2 el olijfolie met het sap en de zeste van de citroen, 1 kl komijnpoeder, 1 kl gemberpoeder, 4 geperste teentjes look, peper en zout.
-
Laat de kipfilets een paar uur marineren (best 1 nacht).
-
Snij de aubergine in dikke schijven en bak goudbruin in een royale hoeveelheid olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Saus: pel de ui en teentjes look en snipper alles fijn. Snij de chilipeper fijn.
-
Bak de ui, chilipeper en 2 fijngesneden teentjes look aan in 2 el olijfolie.
-
Kruid met paprika-, koriander- en kurkumapoeder. Laat de kruiden kort meebakken.
-
Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Laat de saus 15 min zachtjes stoven en inkoken.
-
Leg de gebakken aubergines in de saus.
-
Haal de kipfilets uit de marinade en gril in een grillpan aan alle kanten goudbruin.
-
Kook het zakje basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Serveer de gegrilde kip met de saus en rijst. Werk af met verse koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven