noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de kippenbillen in een ruime pot en overgiet met koud water tot net boven de kip. Breng aan de kook, laat 10 min koken en schuim de onzuiverheden af. Voeg de specerijen, peperkorrels en zout toe. Dek de pot af en laat 40 min garen.
-
Rooster 4 el amandelschilfers in een droge koekenpan.
-
Haal de kip uit de bouillon en leg in een ovenschaal.
-
Rijst
Zeef de bouillon en meet 600 ml af. Giet in een kookpot samen met kurkuma, olie en zout.
-
Overgiet 3 el rozijnen met een scheut van de overgebleven bouillon en laat wellen.
-
Spoe de rijst onder koud stromend water tot het spoelwater helder is en roer door de bouillon.
-
Verwarm de ovengrill.
-
Breng de rijst aan de kook, laat 3 min doorkoken en dek de pot af. Zet het vuur laag en laat 15 min rustig koken. Draai het vuur uit en laat 10 min rusten. Roer de rijst los met een vork en schep de uitgelekte rozijnen erdoor.
-
Laat de kip kleuren onder de grill.
-
Snij de mandarijnen in plakken. Snipper de peterselieblaadjes fijn.
-
Schep de rijst in een serveerschaal. Schik de kip en mandarijnen erop en werk af met amandelschilfers en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven