Kip opgevuld met pompoen, dadels en whisky

Kip opgevuld met pompoen, dadels en whisky

Allergenen

Eieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look en snij fijn. Verwijder de pitten uit de dadels en snij in kleine stukken.

  2. Snij de butternut in kleine stukjes.

  3. Bak de ui- en looksnippers met de dadel- en butternutstukjes aan in een klontje boter. Laat wat garen. Kruid met peper en zout.

  4. Flambeer met een goeie scheut whisky en laat afkoelen.

  5. Week de sneetjes brood in wat melk en duw de melk eruit.

  6. Meng alles samen, ook het gehakt en de eidooiers.

  7. Vul de kip hiermee op.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Smeer de kip in met malse boter en kruid goed met kippenkruiden.

  10. Steek de kip 1 u in de voorverwarmde oven. Bevochtig regelmatig met de braadsappen.

  11. Haal de kip uit de oven en snij in stukken.