zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de marinade-ingrediënten in een kom en roer door elkaar met 2 kl zout en 1,5 kl versgemalen zwarte peper.
-
Snij de kip in 8 stukken.
-
Snij een plakje van de venkels, pluk het venkelgroen eruit en hou dit bij om te garneren. Snij de stelen af en snij de knollen in partjes.
-
Boen de citrusvruchten schoon en snij ze met de schil in ½ cm dikke plakken.
-
Kneus de venkelzaadjes met de zijkant van een chefmes.
-
Schep de venkelpartjes, de kip, de citrusplakken, de tijm en het venkelzaad door de marinade. Dek de kom af en zet 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Snij de bladpeterselie fijn.
-
Stort de inhoud van de kom in een ruime braadslee in een enkele laag en draai de stukken kip met de velkant naar boven.
-
Bak goudbruin en gaar in ± 45 min.
-
Schik de kip, de venkel en de citrusvruchten op een serveerschotel en hou warm.
-
Giet het vrijgekomen vocht in een steelpan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken.
-
Giet de saus over de kip en werk af met fijngesneden peterselie en venkelgroen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven