Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng het sap van de sinaasappelen en citroen met de olijfolie en tijm in een platte schaal.
-
Snij de kipfilet in de lengte in 4 stukken en leg in de marinade.
-
Zet 30 min in de koelkast.
-
Relish: verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij eerst in repen en daarna in stukjes. Snipper de peterselie fijn.
-
Pel de rode ui en snij in fijne, halve ringen.
-
Snij de zeste van de sinaasappelen en citroen. Hou de zestes apart. Snij het citrusfruit daarna in 2 en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Verwarm een pan met een scheutje olijfolie met basilicum.
-
Haal de kipfilet uit de marinade en bak mooi goudbruin in de warme olie.
-
Leg de gebakken kip op een bord en doe de ingrediënten van de relish in de pan. Voeg een beetje olijfolie toe en laat garen.
-
Voeg het marinadevocht van de kipfilet erbij. Kruid met paprikapoeder.
-
Bak de krieltjes in een hete pan met een scheutje olijfolie met basilicum. Keer regelmatig om. Kruid de aardappeltjes met wat tijm.
-
Leg de kipfilets in de relish. Strooi de bruine suiker erover en overgiet met wat honing. Laat het geheel karamelliseren.
-
Schik de gebakken aardappelen op het bord en de kipfilet in het midden.
-
Bedek de kipfilet met de relish en werk af met wat zeste en fijngesnipperde peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven