Mosterd en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Boen de krieltjes schoon en droog goed af. Besprenkel met zonnebloemolie en roer de kippenkruiden erdoor. Zet 30 min in de oven.
-
Pel de sjalot en snij in ringen.
-
Bak de kipfilets bruin aan beide zijden in wat boter.
-
Laat de kip daarna 12 à 15 min garen met de krieltjes in de oven. Voeg ook het braadvet toe.
-
Smelt wat extra boter in de pan van de kip en bak de sjalot glazig. Blus met kippenbouillon en de room. Laat inkoken tot sausdikte met takken dragon.
-
Roer de saffraan en mosterd erdoor en kruid met zwarte peper en zout.
-
Besprenkel de kerstomaten in tros met wat zonnebloemolie. Kruid met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Zet de laatste 7 min met de krieltjes in de oven.
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 4. Verhit wat boter in een bakpan. Wentel de wortelen erdoor. Blus met kippenbouillon. Dek af en laat 5 min sudderen. Schep de wortelen uit de pan.
-
Voeg de honing toe aan de bouillon en laat zonder deksel verder inkoken tot de saus wat stroperig wordt. Wentel de wortelen erdoor en bestrooi met de sesamzaadjes.
-
Snipper de rest van de blaadjes dragon fijn.
-
Serveer de kip en krieltjes in de dragonsaus. Serveer met de wortelen en de kerstomaten. Werk af met de gesnipperde dragon.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven