Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: breng het water aan de kook. Meng in een kom de bloem met het zout, de olie en het net gekookte water met een lepel tot een deeg.
-
Laat iets afkoelen en kneed met de hand gedurende 5 à 10 min tot een elastisch deeg dat niet aan je handen kleeft.
-
Vorm tot een bol, bestrijk met olie en verpak in plastic folie. Laat 30 min rusten.
-
Vulling: pel de ui en look en doe samen met de peterseliestengels in een hakmolentje. Snipper fijn.
-
Meng samen met de specerijen door het vlees. Voeg de vleesbouillon beetje bij beetje toe tot een licht vloeibaar mengsel.
-
Rol het deeg tot een worst en verdeel in 20 gelijke stukjes.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot dunne ronde schijfjes van 15 cm doorsnede en leg ze op bakpapier.
-
Plaats in het midden van een schijfje 1 à 1,5 el vulling.
-
Maak een beursje door het deeg in accordeonplooitjes boven de vulling samen te drukken.
-
Hou de khinkali in een hand en draai plooitjes boven de vulling, zodat de deegbuideltjes helemaal dicht zijn.
-
Breng een ruime pot water aan de kook en laat de deegbuideltjes voorzichtig in het water glijden.
-
Laat ze, als ze komen bovendrijven, nog 5 min in het kokende water liggen.
-
Laat uitlekken en serveer onmiddellijk met versgemalen peper.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven