Kerstsalade

Kerstsalade

Allergenen

Gluten , Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg, als ze licht gekleurd zijn,de rode wijnazijn toe en laat verdampen. Roer de honing (1 eetlepel) erdoor. Schep de gekaramelliseerde amandelen op bakpapier en laat afkoelen.

  2. Klop de dressingingrediënten samen op. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  3. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitjes met de bolle kant van een lepel eruit boven een kom. Steek het klokhuis uit de appels en snij het vruchtvlees in partjes. Laat ze kleuren bij de granaatappelpitjes en diens sap.

  4. Snij de savooibladeren in flinterdunne reepjes. Schep de geraspte rode biet en appelpartjes erdoor. Maak aan met de dressing (½ koffielepel vloeibare honing).

  5. Werk af met de amandelen en serveer.