Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg: roer de gist met 100 g suiker door het lauwwarme water en laat 10 min rusten.
-
Kneed de bloem, de eieren en het gistwater met een keukenrobot.
-
Voeg de boter lepel per lepel toe en tot slot ook het zout.
-
Laat 5 min kneden tot een elastisch deeg.
-
Besmeer een kom met zonnebloemolie en leg het deeg erin. Besmeer de deegbol met olie en dek af met plasticfolie.
-
Zet 1 nacht in de koelkast.
-
’s Anderendaags: verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Bewerk het eerste deel. Laat het tweede deel ondertussen rusten in de koelkast tot gebruik.
-
Rol het deeg uit op een bebloemd werkoppervlak tot een rechthoek van ± 35 x 40 cm.
-
Besmeer het volledige deeg met 100 g aalbessenconfituur. Blijf 4 cm van de rand.
-
Rol het deeg op vanaf de langste kant.
-
Leg het deeg op bakpapier en snij met een pizzasnijder in 2 lange stukken.
-
Vlecht de stukken in elkaar, vorm hierbij een krans en maak het uiteinde vast aan het begin.
-
Herhaal stap 8 t.e.m. 12 voor het 2de deel deeg.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Bak de kransen 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Smeer na baktijd in met 50 ml suikersiroop.
-
Afwerking: rooster de amandelschilfers goudbruin al roerend in een pan zonder vetstof.
-
Verhit de amaretto met 50 g suiker op een matig vuur tot de suiker begint op te lossen.
-
Voeg de amandelschilfers toe en blijf roeren tot een droge massa.
-
Haal van het vuur en laat afkoelen.
-
Werk de kransen af met gedroogde veenbessen en gesuikerde amandelschilfers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven