Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk er 1 vel bladerdeeg mee.
-
Leg het andere vel bladerdeeg op het eerste vel en druk aan.
-
Steek met de uitsteekring 12 rondjes uit het bladerdeeg.
-
Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bestrijk de rondjes met losgeklopte eidooier.
-
Bedek het bladerdeeg met een vel bakpapier en leg er een bakplaat op.
-
Bak in de voorverwarmde oven ± 45 min en laat afkoelen.
-
Forelmousse: hak de gerookte forel fijn in de hakmolen met 1 el limoensap.
-
Week het gelatineblaadje in koud water.
-
Klop het eiwit stijf.
-
Bestrijk de bakvorm met halve bollen met een dun laagje slaolie.
-
Breng de room aan de kook en kruid met peper en zout.
-
Knijp het geweekte gelatineblaadje uit en los op in de room. Meng de room onder de forel.
-
Mix het stijfgeklopte eiwit onder de forel. Mix alles tot een fijne mousse.
-
Vul de bakvorm met de halve bollen tot aan de rand met de mousse. Strijk de bovenkant mooi glad.
-
Laat ± 1 u opstijven in de diepvries.
-
Bestrijk de bovenkant van de rondjes bladerdeeg met wat mayonaise.
-
Ontvorm de halve bollen forelmousse en plaats op elk rondje bladerdeeg een bolletje forelmousse.
-
Laat ontdooien in de koelkast.
-
Serveer rechtstreeks uit de koelkast en werk af met kerstversiering.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven