Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij het rundvlees in blokjes (of koop het reeds voorgesneden). Kruid met peper en zout.
-
Verhit de olie in een grote ovenvaste pan op middelhoog vuur. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en leg het daarna op een bord.
-
Snij de aubergine in plakken van ½ cm. Bak ze goed aan in olie in de pan van het vlees. Haal uit de pan en bewaar.
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Pel de ui en teentjes look. Snipper de ui fijn en rasp de look. Mix 200 g pindanoten fijn.
-
Fruit in de pan van het vlees en de aubergine de ui en look.
-
Roer de bloem 3 min erdoor en voeg de stukjes rundvlees terug toe in de pan. Voeg ook de gemixte pindanoten toe. Roer en kook 2 min.
-
Voeg de rundbouillon toe en laat inkoken.
-
Dek de pan af en zet 3 u in de voorverwarmde oven. Na 2 u kan je eventueel nog wat water of rundbouillon toevoegen, zodat het vlees ‘onder water’ staat.
-
Snij de prinsessenboontjes in stukjes van ± 5 cm. Verwijder de onderste stukken van de paksoi en halveer de rest.
-
Blancheer de boontjes 5 min in heet, gezouten water en leg ze dan in een kom met koud water en ijs. Doe hetzelfde met de paksoi. Zet opzij.
-
Zet de pan, zodra het vlees gaar is, op een middelhoog vuur. Voeg de aubergine terug toe.
-
Voeg de vissaus, de pindakaas en het zoete paprikapoeder toe. Laat enkele min koken, tot de textuur van de saus dik genoeg is.
-
Serveer met de prinsessenboontjes, paksoi en met rijst. Garneer met 50 g fijngehakte pindanoten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven