Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Was de uien en snij in kwarten. Stop ze in de holte van de kapoen samen met 2 takken rozemarijn. Snij 1 sinaasappel in stukken en stop in de kapoen.
-
Bestrijk de kapoen met olie en leg op de rechterbil in de braadslee en laat 30 min bakken. Draai de kapoen om op de linkerbil en laat nogmaals 30 min braden.
-
Los de suiker op in het water.
-
Verlaag de temperatuur naar 180°C. Strooi de gewassen veenbessen in de braadslee, besprenkel met suikerwater en een snuifje zout en leg de kapoen op zijn rug op de veenbessen. Snij de rest van sinaasappelen in plakken en schik rond de kapoen. Steek de rest van de takjes rozemarijn en de kaneelstok ertussen.
-
Laat 1 à 1,5 u braden en verdeel regelmatig het vrijgekomen vocht over de kalkoen.
-
Controleer of de kapoen gaar is door de thermometer te prikken tussen bil en lichaam. Als de kerntemperatuur 75°C bedraagt, zet de oven dan uit en laat de kapoen nog 30 min rusten onder aluminiumfolie.
-
Schik de gebraden kapoen op een serveerschaal omringd door de veenbessen en plakken sinaasappel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven