Kaneelrolletjes

Kaneelrolletjes

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet de lauwe melk in een grote kom en verdeel de instant gist erover. Laat 10 minuten staan, tot de gist bijna volledig is opgelost.

  2. Voeg de suiker, eieren, bloem en snuifje zout toe. Kneed tot een vast deeg.

  3. Voeg 100 g boter toe en kneed het deeg nog 5 à 7 minuten verder. Het deeg moet zacht en veerkrachtig aanvoelen.

  4. Vet een grote kom in met wat boter of olie en doe het deeg in de kom. Laat het deeg gedurende 1 uur 30 minuten rijzen. Het zal in volume verdubbeld zijn.

  5. Meng de bruine suiker met het kaneelpoeder.

  6. Haal het deeg eruit en sla het plat. Snij het in 2 delen en rol elk deel uit tot een grote rechthoek van ± 22 cm op 35 cm.

  7. Wrijf 30 gr boter open over het deeg. Strooi de helft van de bruine suiker met kaneelpoeder over het deeg.

  8. Rol het deeg op tot een lange worst. Snij het in 8 gelijke delen en leg ze op een bakplaat met bakmatje. Herhaal stap 6 tot 8 ook met het 2de deel van het deeg.

  9. Dek de bakplaten af met plasticfolie en laat nogmaals 1 uur rijzen.

  10. Verwarm de oven op 190°C hete lucht.

  11. Bak de kaneelrolletjes gedurende ± 10 minuten.

  12. Haal uit de oven en laat afkoelen.