Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Giet de lauwe melk in een grote kom en verdeel de instant gist erover. Laat 10 minuten staan, tot de gist bijna volledig is opgelost.
-
Voeg de suiker, eieren, bloem en snuifje zout toe. Kneed tot een vast deeg.
-
Voeg 100 g boter toe en kneed het deeg nog 5 à 7 minuten verder. Het deeg moet zacht en veerkrachtig aanvoelen.
-
Vet een grote kom in met wat boter of olie en doe het deeg in de kom. Laat het deeg gedurende 1 uur 30 minuten rijzen. Het zal in volume verdubbeld zijn.
-
Meng de bruine suiker met het kaneelpoeder.
-
Haal het deeg eruit en sla het plat. Snij het in 2 delen en rol elk deel uit tot een grote rechthoek van ± 22 cm op 35 cm.
-
Wrijf 30 gr boter open over het deeg. Strooi de helft van de bruine suiker met kaneelpoeder over het deeg.
-
Rol het deeg op tot een lange worst. Snij het in 8 gelijke delen en leg ze op een bakplaat met bakmatje. Herhaal stap 6 tot 8 ook met het 2de deel van het deeg.
-
Dek de bakplaten af met plasticfolie en laat nogmaals 1 uur rijzen.
-
Verwarm de oven op 190°C hete lucht.
-
Bak de kaneelrolletjes gedurende ± 10 minuten.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven