Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bak het gebraad aan alle zijden op een matig vuur goudbruin in een pan met boter en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
-
Pel en snipper de sjalotjes fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes.
-
Rits de tijmnaaldjes los.
-
Fruit de sjalotsnippers in 1 el olijfolie, voeg de champignonblokjes en tijm toe en roerbak tot de champignons vocht lossen.
-
Kruid met peper en zout en schep de peterselie erdoor.
-
Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het midden met mosterd. Schep de helft van de champignons in het midden van het deeg.
-
Leg het gebraad met de ronde kant naar beneden op de champignons. Bestrijk het vlees met mosterd en bedek met de rest van de champignons. Dek toe met het bladerdeeg.
-
Snij de overschotjes bladerdeeg weg en draai het gebraad weer om met de bolle kant naar boven.
-
Versier de bovenkant met overschotjes deeg in reepjes of blaadjes gesneden en laat 30 min rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in 30 min goudbruin.
-
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Giet af, laat uitdampen en hou warm.
-
Stamp de aardappelen tot puree. Meng het losgeklopte ei en 100 g boter erdoor en schep de spinazieblaadjes in porties door de warme puree. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, zout en peper.
-
Haal het gebraad uit de oven en laat 10 min rusten.
-
Snij in plakjes en serveer met spinaziestoemp.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven