Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de wortelen. Bind de witte selder met 1 wortel, de peterseliestengels, de laurier en de tijm samen met keukentouw tot een groot kruidentuiltje.
-
Pel 1 sjalot en steek de kruidnagel erin.
-
Doe de kalfsstoverij in een stoofpot. Overgiet met 2 l water en voeg het bouillonblokje, de sjalot en het kruidentuiltje toe. Kruid met peper en zout.
-
Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ± 45 min pruttelen. Schuim de bouillon af na 10 min koken.
-
Pel de overige sjalotten en snij fijn.
-
Reinig de prei en champignons. Snij de prei fijn en de wortelen en champignons in plakjes.
-
Stoof de sjalot en groenten in 2 el boter aan. Laat de groenten op een zacht vuurtje garen. Haal uit de pan.
-
Haal het vlees uit de bouillon. Doe de sjalot met kruidnagel en het kruidentuiltje weg.
-
Doe in de pot van de groenten 1 el boter en 40 g bloem. Bak kort aan.
-
Voeg 1 l bouillon en de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
-
Meng het vlees en de groenten onder de saus.
-
Werk af met fijngehakte peterselie.
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
-
Serveer de kalfsblanquette met de gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven