Kabeljauwhaasje met venkel en romige peterseliesaus

Kabeljauwhaasje met venkel en romige peterseliesaus

Allergenen

Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in stukken en kook gaar in gezouten water. Giet ze af en laat even drogen. Stamp fijn tot een smeuïge puree. Werk de puree af met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. Pel de sjalotten en snij ze grof. Zet ze op in een sauspan met de witte wijnazijn, witte wijn en het kruidentuiltje. Laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat nogmaals voor de helft inkoken. Spoel de peterselie, zwier droog en pluk de roosjes. Hak de peterselie grof. Voeg de grof gehakte peterselie en boter toe aan de saus en mix fijn. Passeer door een fijne puntzeef. Kruid met peper en zout. Hou apart.

  3. Snij de venkel in 4 dikke schijven. Stoof deze gaar in een stoofpan met wat water en olijfolie op een matig vuurtje. Kruid af met peper en zout.

  4. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bak gaar op een laag vuur in een bakpan met een goede scheut olijfolie en een weinig water.

  5. Schik venkel, aardappelpuree en een kabeljauwhaasje op elk bord. Werk af met de warme, romige peterseliesaus.