Schaaldieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Hummus: pureer de uitgelekte kikkererwten samen met de gegrilde paprika, paprikapoeder, look en olijfolie. Breng op smaak met zout en pili pili en eventueel citroensap.
-
Blancheer de zeekraal kort in licht gezouten water, laat afkoelen.
-
Salade: hak de peterselie grof tot je 2 eetlepels hebt. Schep de peterselie, citroensap en zeste, kappertjes en garnalen door de zeekraal.
-
Kruid de vis met peper en zout. Leg 2 à 3 plakjes lardo naast elkaar iets overlappend op je snijplank. Leg er een stuk vis op en vouw de lardo eromheen. Herhaal met de rest van de vis.
-
Verwarm de hummus in een pannetje op een laag vuur.
-
Bak intussen de vis in hete olie in 2 pannen.
-
Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op een matig tot laag vuur 3 minuten aan elke kant. Voeg vlak voor de vis gaar is nog een klontje boter toe.
-
Verdeel de hummus in een dikke streep over 8 voorverwarmde borden. Schik de vis erop en verdeel de salade erover. Bedruppel met olijfolie en kruid met versgemalen peper.
-
Tip: serveer als hoofdgerecht met pommes duchesses.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven