Kabeljauw uit de oven met citroen en groene kruiden

Kabeljauw uit de oven met citroen en groene kruiden

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pluk de peterselieblaadjes en snipper fijn. Pluk de dillepluimpjes.

  3. Dep de vis droog, besprenkel een ovenschaal met olijfolie en schik de vis erin. Snij citroen in fijne plakjes, verwijder de pitjes en schik op de vis.

  4. Pel de look en snij in fijne plakjes, verdeel over de plakjes citroen en leg er takjes tijm en rozemarijn over.

  5. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 à 20 min in de voorverwarmde oven tot de vis gaar is.

  6. Snij het houterige uiteinde van de asperges, bestrijk de asperges met olijfolie en schik in de ovenschotel. Kruid met peper en zout en zet 10 min in de oven.

  7. Verwarm de aardappelpuree en breng verder op smaak met boter, peper en zout. Knip de kervel erover en schep door de puree.

  8. Besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi met fijngehakte groene kruiden en druppel er nog wat olijfolie over.

  9. Serveer de vis en asperges met aardappelpuree.