Kabeljauw met peterseliewortel, parelcouscous en bouillon van gebrande prei
Vis , Gluten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de grill van de oven voor.
-
Snij het donkergroen en de wortel van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Was goed onder stromend water.
-
Leg de prei op een bakplaat in de oven en laat aan alle zijden donkerbruin blakeren.
-
Plet de look met schil met de platte kant van een groot mes.
-
Pel de ui en snij in grove stukken.
-
Breng 1 l water met de look, het visbouillonblokje en de ui aan de kook.
-
Snij van 1 bruingeblakerd preiwit 4 schijfjes van 2 cm en voeg de rest toe aan de groentebouillon.
-
Breng aan de kook en laat ½ verdampen. Zeef en kruid met zwarte peper, 1 el sojasaus en zout.
-
Schil de peterseliewortelen en snij 200 g in brunoise (= kleine blokjes) en 300 g grof.
-
Pel de sjalot en snipper fijn.
-
Verhit 2 el boter in een kookpot en bak de sjalot glazig.
-
Roer de parelcouscous en brunoise van peterseliewortel erdoor.
-
Blus met 300 ml groentebouillon en breng aan de kook. Zet het deksel op de pot en laat 5 à 8 min heel zacht koken.
-
Kook de grofgesneden peterseliewortel gaar in licht gezouten water.
-
Giet af, laat uitlekken en mix fijn met 50 g boter.
-
Verwijder het donkergroen en de wortel van de lente-uitjes. Snij in stukken van 5 cm.
-
Smeer de vis en lenteuitjes in met arachideolie.
-
Gril samen 2 min aan beide zijden in een grillpan.
-
Snij de kabeljauw in stukken van 3 cm.
-
Leg de parelcouscous, peterseliewortelpuree, preiringen, kabeljauw en pesto in een cirkel halfweg in een diep bord.
-
Werk af met kervel en gegrilde lente-uitjes. Schenk de warme bouillon aan tafel in het midden van het bord.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven