Kabeljauw met peterseliewortel, parelcouscous en bouillon van gebrande prei

Kabeljauw met peterseliewortel, parelcouscous en bouillon van gebrande prei

Allergenen

Vis , Gluten , Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de grill van de oven voor.

  2. Snij het donkergroen en de wortel van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Was goed onder stromend water.

  3. Leg de prei op een bakplaat in de oven en laat aan alle zijden donkerbruin blakeren.

  4. Plet de look met schil met de platte kant van een groot mes.

  5. Pel de ui en snij in grove stukken.

  6. Breng 1 l water met de look, het visbouillonblokje en de ui aan de kook.

  7. Snij van 1 bruingeblakerd preiwit 4 schijfjes van 2 cm en voeg de rest toe aan de groentebouillon.

  8. Breng aan de kook en laat ½ verdampen. Zeef en kruid met zwarte peper, 1 el sojasaus en zout.

  9. Schil de peterseliewortelen en snij 200 g in brunoise (= kleine blokjes) en 300 g grof.

  10. Pel de sjalot en snipper fijn.

  11. Verhit 2 el boter in een kookpot en bak de sjalot glazig.

  12. Roer de parelcouscous en brunoise van peterseliewortel erdoor.

  13. Blus met 300 ml groentebouillon en breng aan de kook. Zet het deksel op de pot en laat 5 à 8 min heel zacht koken.

  14. Kook de grofgesneden peterseliewortel gaar in licht gezouten water.

  15. Giet af, laat uitlekken en mix fijn met 50 g boter.

  16. Verwijder het donkergroen en de wortel van de lente-uitjes. Snij in stukken van 5 cm.

  17. Smeer de vis en lenteuitjes in met arachideolie.

  18. Gril samen 2 min aan beide zijden in een grillpan.

  19. Snij de kabeljauw in stukken van 3 cm.

  20. Leg de parelcouscous, peterseliewortelpuree, preiringen, kabeljauw en pesto in een cirkel halfweg in een diep bord.

  21. Werk af met kervel en gegrilde lente-uitjes. Schenk de warme bouillon aan tafel in het midden van het bord.