Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 250°C.
-
Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de rand als de bodem.
-
Mix de koekjes fijn in een hakmolentje en meng de gesmolten boter erdoor.
-
Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel gelijkmatig aan. Zet in de koelkast.
-
Vulling
Snij de vanillestok in de lengte doormidden en schraap het merg uit de peul.
-
Mix de plattekaas met de eieren, de eidooiers, de suiker en het maïsmeel. Schep de citroenzeste en het vanillemerg erdoor. Giet het mengsel in de springvorm.
-
Bak 12 min op 250°C. Draai de oven naar 100°C en bak in 2 u gaar.
-
Laat in de vorm en op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 nacht in de koelkast.
-
Topping
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.
-
Verwarm de boter en voeg de peren, de speculaaskruiden, de suiker en het citroensap toe. Schep alles door elkaar.
-
Laat de peren karamelliseren. Schep uit de pan en laat afkoelen.
-
Garneer de taart net voor het opdienen met de partjes peer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven