Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwijder de korst van de kaas en snij in kleine blokjes.
-
Maak een bechamelsaus: laat de boter smelten en voeg de bloem toe. Roer terwijl je de bloem toevoegt tot je geen klonters meer hebt en laat even droogkoken. Giet de melk en het bier erbij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer goed tot de saus begint te warmen.
-
Splits de eieren en voeg de eigelen met de stukjes kaas toe aan de saus. Hou de eiwitten apart voor het paneren van de kroketjes.
-
Laat de kaas in de saus smelten, maar laat de saus niet meer koken.
-
Giet de saus in een kom bestrooid met bloem. Zet in de koelkast en laat minimum 12 uur opstijven.
-
Haal ’s anderendaags de massa uit de koeling en snij in stukken.
-
Maak bolletjes van het deeg en druk lichtjes plat. Doe in 3 kommetjes bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel.
-
Rol de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en als laatste door het paneermeel. Herhaal dit tot al het deeg is opgebruikt.
-
Bak de kroketjes in een hete friteuse op 180°C.
-
Schik 2 kroketjes op elk bord. Werk af met een slaatje van rucola, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Versier met een takje kervel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven