Jonge worteltjessoep met kerrie en witte bonen

Jonge worteltjessoep met kerrie en witte bonen

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en hak grof.

  2. Verwijder het loof van de wortelen, was de wortelen en snij ze in stukken.

  3. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes. Hou de blaadjes apart en hak de steeltjes grof.

  4. Verwarm een scheut olie in een ruime soeppot en stoof de ui hierin glazig.

  5. Voeg kerriepoeder, koriander, kurkuma en gember toe en roerbak tot de geuren vrijkomen.

  6. Voeg de wortelen toe, de koriandersteeltjes en 1 bokaal witte bonen met vocht. Overgiet met bouillon en breng aan de kook.

  7. Laat op een zacht vuur pruttelen. Pureer de soep als de wortelen gaar zijn.

  8. Voeg ¼ l heet water toe en de resterende bokaal bonen. Laat nog even doorkoken.

  9. Breng verder op smaak met peper en zout.

  10. Werk af met kokosmelk en korianderblaadjes.