Japanse noedelsoep (Ramen)

Allergenen

Selder , Gluten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de wortels en snij ze in 4.

  3. Snij de selderstengels in 4.

  4. Was de ui en snij ongeschild in 4.

  5. Haal de teentjes look uit elkaar en spoel.

  6. Verdeel de kip in stukken.

  7. Doe de kip, wortel, selder en ui in een grote braadslee.

  8. Kruid met peper en zout. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven tot de kip goudbruin is.

  9. Schraap alles uit de braadslee in een grote kookpot. Voeg de gember en look toe, overgiet met koud water.

  10. Breng aan de kook en zet dan het vuur zo laag mogelijk.

  11. Schuim vet en onzuiverheden regelmatig af en laat 2 tot 3 u sudderen zonder te roeren.

  12. Laat afkoelen en schep het overtollige vet eraf.

  13. Haal de kippenbillen uit de bouillon, verwijder het vel en trek het vlees in stukjes. Zet opzij.

  14. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Je houdt ± 1 l bouillon over.

  15. Breng op smaak met sherry, sojasaus, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  16. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

  17. Snij de lente-uitjes fijn.

  18. Breng de bouillon aan de kook.

  19. Verdeel de noedels, kip en lente-ui over kommen.

  20. Overgiet met hete bouillon.

  21. Werk af met chilipeper, pilipili, sojascheuten en korianderblaadjes.