Japanse kippengehaktballetjes (tsukune) met teriyakisaus
sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij voor de afwerking 2 lenteuitjes in fijne ringetjes.
-
Balletjes: snipper de andere 2 lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.
-
Meng het gehakt met de gember, lente-ui, sojasaus, sherry, sesamolie en maïzena tot een homogeen mengsel.
-
Vorm, met natte handen, kleine platte balletjes.
-
Verwarm de wok op een matig vuur. Voeg de olie toe en bak de balletjes rondom goudbruin.
-
Laat ze onder deksel even verder garen.
-
Pel het teentje look en plet met de zijkant van een chefmes.
-
Giet het teveel aan olie weg. Giet de teriyakisaus in de wok en voeg het teentje look toe.
-
Laat doorwarmen op een matig hoog vuur. Draai de balletjes door de saus zodat ze aan alle kanten met een glanzend laagje bedekt zijn.
-
Steek de balletjes op citroengrasstengels, schik op een schaal en bestrooi met lente-ui.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven