Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Splits de eieren. Klop de zes eidooiers luchtig met 70 g suiker.
-
Meng de verse kaas en zeste van citroen onder de eidooiers.
-
Verwarm de melk. Laat de boter smelten in de melk. Giet bij het beslag.
-
Zeef de bloem en meng samen met de maïzena onder het beslag.
-
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en 70 g suiker.
-
Spatel de opgeklopte eiwitten beetje bij beetje onder het beslag.
-
Vet de springvorm licht in en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier.
-
Giet het beslag in de bakvorm en schud een paar keer zodat alle luchtbellen verdwijnen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Zet de bakvorm in de braadslede van de oven. Giet kokend water in de braadslede tot 1⁄3 van de rand.
-
Bak de cake 18 min in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de temperatuur naar 140°C en bak de cake 30 min verder.
-
Schakel de oven uit, maar laat de cake nog 30 min in de oven staan met gesloten deur.
-
Haal de cake uit de oven en uit het waterbad.
-
Laat de cake in de vorm nog 30 min op kamertemperatuur verder afkoelen, vooraleer uit de vorm te halen.
-
Haal de cake uit de vorm en versier met bloemsuiker met een sjabloon.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven