Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maak de melk lauw en smelt de boter in de melk. Voeg de plattekaas toe en roer alles glad in een ruime mengkom.

  2. Meng de bloem, de maïzena en het snuifje zout en klop onder het beslag. Klop tot alle klontertjes verdwenen zijn.

  3. Scheid de eieren. Klop de dooiers met het citroensap en ½ van de suiker (40 g) wit en luchtig. Meng onder het beslag.

  4. Klop het eiwit tot schuim, voeg voorzichtig de rest van de suiker toe en klop verder. Meng het schuim onder het beslag.

  5. Verwarm de oven op 160°C.

  6. Boter de bakvorm in, bekleed eventueel met bakpapier. Giet het deeg in de bakvorm.

  7. Zet een diepe schaal met warm water in de oven en schik de bakvorm daarin.

  8. Bak de cheesecake 1 u 25 min au bainmarie.

  9. Haal de cake uit de oven, bedek met een deksel of bord en laat ± 5 min rusten.

  10. Draai de cake om en bestrooi met flink wat bloemsuiker.