Allergenen

Selder , Schaaldieren en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst onder koud, stromend water.

  2. Pel en ontdarm de scampi’s.

  3. Snij de selder in fijne stukjes. Snij de venkel in fijne plakjes.

  4. Pel de ui en look en snipper fijn. Hak de peterselie en chilipeper fijn.

  5. Verwarm de olijfolie in een pot met dikke bodem en roerbak de ui, look, selder en venkel.

  6. Roer de rijst erdoor, roerbak en overgiet met de kippenfond.

  7. Hak de tomaten uit blik grof en voeg toe. Spoel het blik uit met water en giet bij de rijst.

  8. Kruid met cajunkruiden, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  9. Laat 30 min afgedekt sudderen op een laag vuur. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

  10. Voeg de scampi’s toe en laat nog eens 5 min sudderen.

  11. Schep de ontdooide zeevruchten erdoor en laat nog 5 min doorwarmen.

  12. Bestrooi met gehakte peterselie en chilipeper en serveer.