Selder en Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Snij de rookworst in stukjes. Voeg de worst toe en bak ze in 10 minuten bruin. Schep regelmatig om. Schep ze met een schuimspaan in een kom.
-
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 5 cm. Bestrooi ze met peper en zout. Bak ze in porties in ongeveer 10 minuten bruin in de pan waarin de rookworst gebakken werd. Neem het vlees uit de pan en bewaar bij de worst.
-
Pel de uien en een teentje look. Snipper beide fijn. Snij de selder en paprika’s in blokjes. Bak de uien in dezelfde pan 10 minuten op een laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de look, selder, paprika’s, laurierblaadjes, basilicum en het cayennepeper toe. Bak het geheel nog 5 minuten.
-
Voeg de rijst aan de groenten toe en roerbak de rijst gedurende 5 minuten. Doe de worst en de kip opnieuw in de pan. Voeg de bouillon en de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat alles 20 à 25 minuten in een afgedekte pan sudderen tot de kip geheel gaar is.
-
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Roer de scampi’s, fijngehakte peterselie en de tomatenpuree erdoor. Laat de jambalaya 5 minuten in de afgedekte pan sudderen tot de scampi’s gaar zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en verwijder de laurierblaadjes.
-
Versier met nog een beetje peterselie en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven