Italiaanse salade met ciabatta

Italiaanse salade met ciabatta

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pluk de blaadjes van de little gems.

  2. Pel en ontpit de tomaten, snij in kwartjes. Laat ze 1 u drogen op een rooster in de oven op 70°C, kruid met peper en zout.

  3. Pel de rode ui en snij in kwartjes. Doe deze in een bokaal met de rode wijn, rode wijnazijn, kruidnagel, jeneverbes, peper, zout en suiker. Zet een deksel op de bokaal. Zet 5 min op 800 W in de microgolfoven. Laat afkoelen. (Dit kan de dag voordien.) Minstens 1 week houdbaar in koelkast.

  4. Snij de ciabatta in mooie blokjes van 2 cm dikte. Bak krokant en goudkleurig in hete olijfolie met look, kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Snij brede linten van de komkommer met een dunschiller.

  6. Meng de slaharten, tomaten, komkommerlinten en gemarineerde rode uikwartjes in een slakom. Breng op smaak met olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en peper en zout. Verdeel over borden.

  7. Strooi de ciabattacroutons erover en werk af met basilicumblaadjes.