Italiaanse burgertjes met geroosterde kerstomatensaus
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Hou enkele tomaatjes apart voor de afwerking.
-
Strooi ½ van de minestronegroenten in een ruime ovenschaal. Schik de tomaatjes er in 1 enkele laag op. Bestrooi met 1 kl Italiaanse kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet 15 min in de oven tot de tomaatjes openbarsten.
-
Roer de tomatenpuree erdoor en zet terug.
-
Doe intussen het vlees in een mengkom en kneed de rest van de groenten en Italiaanse kruiden erdoor. Voeg indien nodig ook wat paneermeel toe.
-
Verdeel in 8 porties en vorm er eerst ballen van die je dan zachtjes platdrukt tot burgers.
-
Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in olijfolie. Schik ze bovenop de tomaten.
-
Steek rondjes uit de mozzarella even groot als de burgers.
-
Leg op elke burger een plakje mozzarella en zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
-
Versier tot gezichtjes met stukjes olijf, tomaat en blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven