Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng het water, de eidooiers, het vanilleextract, de suiker, de zeste van citroen, het zout, de boter, de patisseriebloem, de rozijnen en de gist in de keukenrobot tot een deegbal.
-
Duw met een pannenlikker het deeg in de pot tot een bol en dek af met plastic folie.
-
Laat het deeg ± 2 à 3 uur rijzen op kamertemperatuur tot het ± verdubbeld is.
-
Sla het deeg na de 1ste rijstermijn in met de vuist en maak terug een deegbal.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Haal 1⁄3 van het deeg weg. Rol het grootste stuk van het deeg tot een dikke worst.
-
Verdeel het kleinere stuk deeg in 2 delen en rol tot 2 kleinere worsten. Leg deze aan elke kant van het grote stuk deeg. Buig de uiteinden van het middelste stuk deeg een beetje naar beneden om de vorm van een duif te creëren.
-
Dek het deeg af met plastic folie en laat het deeg op kamertemperatuur rijzen, tot het verdubbeld is in ± 2 à 3 uur.
-
Klop het ei los met een beetje water.
-
Bestrijk het deeg met behulp van een borstel met het losgeklopte ei.
-
Strooi amandelschilfers over het deeg.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Zet het brood in de voorverwarmde oven en bak 30 min.
-
Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak het brood nog 10 à 15 min verder.
-
Steek een prikker in het brood om te kijken of het uitgebakken is. Hangt er geen deeg meer aan de prikker dan is het brood goed.
-
Laat het brood afkoelen op een rooster.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven