Îles flottantes

Îles flottantes

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crème anglaise: snij de vanillestok open en schraap de zaadjes eruit. Doe de vanillestok en -zaadjes in de melk, breng aan de kook en laat trekken. Klop de eidooiers met de suiker tot een witte massa. Roer er van de warme melk onder. Voeg dit bij de overige warme melk en laat binden (= vaneren) op matig vuur. Giet de saus door een fijne zeef en laat afkoelen.

  2. Karamel: zet de suiker in een steelpannetje op het vuur en laat karamelliseren tot een donkerbruine kleur. Haal van het vuur en voeg de room toe, let op voor het spatten van de hete karamel. Zet opnieuw op het vuur en laat indikken tot een glanzende karamelsaus. Laat afkoelen en bewaar op kamertemperatuur.

  3. Eiwitschuim: breng de melk aan de kook met de vanillestok. Klop de eiwitten stevig op en voeg de bloemsuiker er beetje bij beetje aan toe. Maak mooie quenelles van het eiwitschuim. Laat 2 min aan beide zijden in de hete melk dobberen (de melk mag niet koken).

  4. Giet een bodem vanillesaus in elk bord. Schik er 2 îles flottantes op en besprenkel met karamelsaus.