IJslolly’s van aardbei, vanillepudding, chocolade en speculaas

IJslolly’s van aardbei, vanillepudding, chocolade en speculaas

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pudding

    Meng het vanillepuddingpoeder met 100 ml melk. Breng de overige melk aan de kook. Roer de melk met vanillepuddingpoeder en 75 g suiker erdoor. Laat 2 min al roerend sudderen tot een dikke pap. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

  2. Doe de pudding in een spuitzak en vul 2/3 van de ijslollyvormen met de pudding. Zet 20 min in de diepvries.

  3. Duw in elk vormpje een houten ijslollystokje en laat verder diepvriezen.

  4. Aardbei

    Verwarm 50 g suiker met wat water. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij in stukjes. Voeg de gesmolten suiker bij de aardbeien en mix fijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  5. Vul de ijslollyvormen aan met de aardbeienpuree. Laat volledig diepvriezen.

  6. Afwerking:

    Verkruimel de speculaaskoekjes. Smelt ½ van de chocolade au bain-marie.

  7. Hak de overige chocolade fijn en roer, van het vuur, door de gesmolten chocolade.

  8. Ontvorm de ijslolly’s (door kort onder warm water te houden) en dop elk punt in de chocolade. Bestrooi met speculaaskruim.

  9. Zet ze op een bakpapier in de diepvries en laat de chocolade uitharden tot gebruik.