Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de boter, suiker, vanillesuiker en het ei tot een luchtig mengsel.

  2. Zeef de bloem en meng met het mespuntje kaneel.

  3. Voeg afwisselend bloem en water toe aan het botersuikermengsel en meng tot een glad deeg.

  4. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het goed in met arachideolie.

  5. Doe een eetlepel beslag in het midden van het wafelijzer en doe het toestel dicht.

  6. Laat ± 4 minuten bakken, check tussendoor eens of het wafeltje gaar en bruin wordt.

  7. Haal het wafeltje uit het ijzer en rol het op met behulp van een conische vorm. Let op: de wafel is warm!

  8. Herhaal puntje 5 tot 7 tot al het beslag is opgebruikt.

  9. Laat de wafel pas los als ze afgekoeld is. Zo behoudt ze haar vorm.

  10. Hak de pistachenoten fijn.

  11. Schep het ijs en verdeel in de ijshoorntjes. Versier naar keuze met gehakte pistachenoten, blauwe bessen, slagroom, hagelslag, …