Hummus van zoete aardappel met gegrilde wortelen en geroosterde kikkererwten
Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
-
Bak de zoete aardappel 30 à 40 min in de oven op een ovenplaat met bakpapier. Controleer de gaarheid door er met een mes in te prikken. Laat afkoelen en verwijder de schil. Laat de oven aanstaan.
-
Mix 350 g vruchtvlees van de zoete aardappel met de hummus. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en kruid met zout.
-
Schil de wortelen en halveer in de lengte. Leg op een ovenplaat met bakpapier.
-
Kneus de korianderbollen met een stamper.
-
Besprenkel de wortelen met olijfolie. Kruid met wat zout, korianderbollen, citroenpeper en komijn. Zet 10 min in de warme oven.
-
Verlaag daarna de oventemperatuur naar 150°C.
-
Meng de kikkererwten met wat olijfolie, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Zet 50 min in de oven.
-
Bak het Turks brood zoals aangegeven op de verpakking.
-
Smeer de hummus op het brood. Leg de wortelen erop, werk af met de kikkererwten en wat verse koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven