Vis en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Maak de marinade voor de zalm: meng grof zout, suiker, roze peperbollen en fijngehakte dille. Strooi dit allemaal over de volledige stukken zalmfilets. Leg in een plastic doos. Besprenkel met de jenever. Dek af en laat 12 uur marineren in de koelkast.
-
Spoel de marinade eraf onder koud stromend water en dep de zalm droog met wat keukenpapier. Wrijf in met wat olijfolie en laat in de koelkast rusten.
-
Schil de verschillende citrusvruchten ‘à vif’ (zie hierboven). Snij de kwartjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en schik op een bord.
-
Snij de watermeloen in kubussen van ongeveer 3 cm dikte. Snij even grote kubussen van de gemarineerde zalmfilet.
-
Zet het dambord van watermeloen en zalmblokjes in het midden van het bord en schik de verschillende citrusvruchtpartjes er afwisselend in een waaier rond. Werk af met plukjes kervel.
-
Maak een lichte vinaigrette met het sap van de citrusvruchten door dit te mengen met wat olijfolie. Kruid met wat peper en zout. Giet over de citrusvruchten.
-
Tip: de vis kan ook in fijne carpaccio gesneden worden in plaats van in blokjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven