Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 5b0fa1b007de926b89953ec352130e3c587ef5e20449c55158ebd6fd96eca55c.jpg
    Deeg

    Kneed alle deegingrediënten in de keukenrobot tot een samenhangende bal. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens 1 u rusten in de koelkast.

  2. 9a54695f9e2be2c3d63d0803f067aab4167f06b7c151b6439ea1761e7d824d2f.jpg
    Amandelspijs

    Doe de amandelen met de suiker en de zeste van de citroen in de blender en maal fijn. Voeg een ei toe en mix verder toe een samenhangend geheel. Wikkel de amandelspijs in plasticfolie en laat rusten in de koelkast. (Je kan dit ook een aantal dagen op voorhand doen om een intensere smaak te bekomen.)

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Meng de spijs met het resterende ei om het wat dunner te maken, zo is het smeerbaar.

  5. 1b7e91c25e9504d31d03a95e82b648ece7720471129082421436c2aa821d9dba.jpg

    Vet de sloffenvormen in met boter. Rol het deeg van de slof uit op een bebloemd werkvlak tot een dikte van 6 à 7 mm. Druk met de sloffenvorm de juiste vorm uit het deeg. Herhaal dit met de 2de slof. Leg beide deegplakken op een bakplaat met bakpapier. Zet de slofvormen rond het deeg.

  6. 701a083304c532220084a206f31009b8df2b54cc25a1fab1fbab2c50256ec0a7.jpg

    Verdeel de amandelspijs op de deegplakken tot 1,5 cm van de rand. Smeer goed open.

  7. Bak de sloffen ± 25 min in de voorverwarmde oven, tot de sloffen gaar zijn.

  8. Verwijder de sloffenvormen na het bakken en laat de sloffen afkoelen.

  9. Topping

    Klop de zure room met de mascarpone luchtig. Voeg de honing toe en klop verder. Doe het mengsel in een spuitzak met glad spuitmondje.

  10. 2ab09bdb91ec7f140e8bb5b230ab1b0c7c34094b155fb2004b32e53b95a0cf4e.jpg

    Spuit de honingmousse op de afgekoelde sloffen, maar blijf 1,5 cm van de rand.

  11. fb6deb20969fb64efe72128320e26ad07d1f298b5795c61dfa9aa943d21cb50f.jpg

    Verdeel de bramen over de sloffen en werk af met bloemsuiker.